Persoonlijke informatie

Over Blijevent

Blijevent is officieel opgericht in februari 2021. De naam is al veel langer door de bedrijven van Edwin Rasser in gebruik. Blijevent is een geweldige naam omdat het zich uit laat leggen als 'Blije Vent' en als 'Blij Event'. Had jij dat al gezien? En hoe spreek jij het uit?

Over Edwin Rasser

Tijdens de middelbare schoolperiode had Edwin eigenlijk maar 1 vervolgopleiding in beeld. De Hoge Hotelschool, en dan specifiek die van Maastricht. Na een persoonlijkheidstest bleek Edwin veel te chaotisch om goed te kunnen functioneren in de gastvrijheidsector.

Tijdens de middelbare school periode bleek Edwin een autodidact: hij maakte zich zelf allerlei skills eigen. Zo leerde hij programmeren in PHP en JAVA, ontwikkelde hij zich tot DJ op allerhande feesten en partijen... eigenlijk was hij met alles bezig behalve school: fluitend ging hij de HAVO door zonder zich ooit echt druk te hoeven maken over school.

Animatiewerk in Frankrijk

Elke zomer ging Edwin op vakantie naar vakantieparken en campings met animatie. Het maakte niet uit wat er op het programma stond, al was het knutselen. Iets waar een hekel aan heeft (en dat is nooit weggegaan, reden was om de PABO te verlaten). Vanaf zijn 8e riep hij dat hij ook bij het animatieteam zou willen werken. 
In de zomer dat Edwin 17 was meldde hij zich aan bij Double A (tegenwoordig TopAnimation) zodat hij zeker wist dat hij in de zomer dat hij 18 was naar Frankrijk zou kunnen voor animatiewerk. Dat beviel goed: zomers lang was Edwin op campings in Frankrijk te vinden: Le Fief, Le Sagittaire en Le Coin Tranquille. Zelfs toen Edwin een baan had als webdeveloper bij gemeente Haarlemmermeer nam hij onbetaald verlof om vijf weken lang naar een camping in Frankrijk te kunnen.
Wat maakt Blijevent anders

Entertainment vanuit Vrijheid

Vrijheid en autonomie zijn de belangrijkste kernwaarden van Edwin (persoonlijk). Dit heeft hij doorvertaald naar 'Voel je Vrij, Dans met Mij, Samen Blij' voor Blijwin. En die woorden zijn belangrijk geworden bij alle projecten van Blijevent B.V.

Vrijheid

Dansende kinderen wordt vaak 1 op 1 gehangen aan minidisco. Een disco vorm waarbij de kinderen vooral iemand na moeten dansen. Bij Blijwin is dat anders, daar bestaat de show vooral uit het uitdagen van kinderen om zich zelf te uiten. Op muziek die ze kennen, maar ook op muziek die ze waarschijnlijk niet kennen.

Impact

Omdat de kinderen zich zelf uiten maakt deze vorm veel meer impact. Ze doen mee op een manier die zelf bedenken en ervaren de vrijheid van het meegolven op de muziek. En meegolven is een hele fijne manier van leven. Kijk wat er is en wat jij ermee kan.
In vogelvlucht

Op de tijdlijn

Eerste DJ Klussen

In 2004 ging Edwin voor het eerst op stap als DJ. Eerst bij plaatselijke korfbalvereniging Velocitas, daaruit volgde een betaalde boeking bij voetbalclub RCL.
15 augustus 2004
Winter 2005

Tevreden klanten

Door briefjes op te hangen bij supermarkten komen er al snel veel opdrachten binnen. Onder andere voor de oude basisschool van Edwin: 'T Bolwerk (Leiderdorp)

Zomers in Frankrijk

Vanaf 2007 is het raak: vanaf dat moment is Edwin 18 en zal hij regematig te vinden zijn op Franse camping om te ontdekken dat kinderen entertainen hetgeen is wat hij echt leuk is. Door zijn DJ skills wordt hij ook vaak ingezet om te draaien voor de volwassenen... maar het knutselen in de miniclub is leuker dan dat.
Zomer 2007
2011

Steeds meer kinderdisco's

Na al die jaren blijft Edwin dj'en. Met als grote verschil dat hij zich steeds meer gaat richten op kinderdisco's. Hij is in deze jaren nog te boeken voor volwassenen, maar de marketing gaat steeds meer richting kinderentertainment.

Introductie merknaam Blijwin

In 2015 besluit Edwin volledig te focussen op kinder-entertainment. Hij hernoemt zijn bedrijf van Edwin entertainment naar Blijwin entertainment. 
2015
2021

Blijwin wordt Blijevent

Blijwin wordt als DJ steeds bekender. Ondertussen groeit ook het bedrijf. Er komt verwarring: als je Blijwin boekt komt er dan een medewerker van Blijwin of komt Blijwin zelf? Vanaf 2021 besluit Edwin om het bedrijf op te splitsen naar verschillende brands onder de paraplunaam 'Blijevent'